Agua de Valencia

Vand fra Valencia

Drikken skal være lavet første gang i 1959 på Café Madrid i Valencia af bartenderen Constante Gil. En gruppe tilrejsende baskere havde stedet som stambar og bestilte hver aften Agua de Bilbao (Vand fra Bilbao), som i bund og grund blot betød den bedste flaske med bobler huset formåede.

En aften var en af baskerne træt af altid at bestille det samme og forsøgte at udfordre Constante Gil med en bestilling på den ikke-eksisterende drink Agua de Valencia. Uden tøven blandede bartenderen en kande med friskpresset appelsinsaft, gin, vodka, lidt sukker og en flaske cava.

Den dag i dag er det grundopskriften, omend der nogle steder snydes lidt. Der skal for eksempel ikke være så meget som en dråbe vand i drinken, heller ikke i form af isterninger, så ingredienserne, i hvert fald de våde af dem bør tages direkte fra køleskabet.

Jeg har også tillempet opskriften en anelse. Jeg bruger appelsinsaft med frugtkød, der ikke er lavet på koncentrat. Har man skaffet nogle smagfulde appelsiner vil jeg bestemt anbefale at man selv presser saften, men stadig vil det være en god ide at lade det køle ned.

Tag en stor kande, mindst halvanden liter, eller en bowle. Hæld tre deciliter appelsinsaft deri. Derefter tilsættes en halv deciliter gin og en halv deciliter vodka. Med den appelsinsaft jeg bruger har jeg fundet ud af at tre teskefulde sukker er passende. Rør det godt rundt, så sukkeret bliver opløst, og smag eventuelt til. Tilsæt herefter forsigtigt en flaske cava. og rør meget forsigtigt rundt en enkelt gang. Tages der for hårdt fat aktiverer sukkeret kulsyren i cavaen, og man har så et meget vådt køkkenbord. Af samme grund skal der heller ikke tilsættes mere sukker nu.

Drinken er færdig og kan sagtens, hvis den får lov, holde sig to-tre dage i køleskab. Linket i slutningen af videoen henviser til min gamle blog, hvor der stod præcis det ovenstående.

Velbekommen

Loading