Anmeldelse af Leon i London

Leon i London

Letlæsningsbog af Peter Hindsgaul

Anmeldt på Instagram af Børnereolen

En skønlitterær rejsebog for begynderlæsere

Det ligner unægtelig en faktabog om London eller en Turen går til… Men det er det ikke. Leon er med sin far på en forlænget weekend i London og skal se nogle af must-see attraktionerne. Det er blandt andet undergrundsbanen, det faktum at man kører i venstre side i England, English breakfast, fish and chips, de røde dobbeltdækker busser, Tower Bridge, shoppegaden Regent’s Street, Hamleys, London Eye, Naturhistorisk Museum, Musical og en fodboldkamp.

Leon tager alt til sig og er vild med det hele. Han sammenligner selvfølgelig med hvad han kender fra Danmark og kan se kulturforskelle i børnehøjde.

Billederne er hovedsagligt forfatterens egne billeder, som er med til at gøre det mere personligt, når der fx ikke er et filter på.

Det er en hyggelig bog på 63 sider med billeder på hver anden side og der skulle gerne komme flere bøger af samme slags.

Der står lix 9 som er fra 1. klasse.
Selvom det ikke er en faktabog om London, og der er en fin historie flettet sammen med de engelske seværdigheder, så er der stadig mange informationer og svære ord, og derfor vil det være en god ide, hvis en voksen læser med, og barnet læser de ord op, de kan.

Hvis det er individuel læsning, anbefaler jeg at det er fra ca. midten af 2. klasse evt. 3. klasse.

Jeg kan sagtens forestille mig, hvis man planlægger sine ferier således, at skal man til London, kan man læse bogen og lade barnet være med til at læse, eller få læst op, så de også får en masse god info med om seværdighederne. Det giver en god forforståelse og det kan give en følelse af medbestemmelse samtidig med at glæden bliver vakt over noget genkendeligt.


Se anmeldelsen på Børnereolens Instagram her

Loading