Stella Graham – Porcupine

Stella overvejer at lære at styre sin vrede. Efter showet kan du selv vurdere, om det er nødvendigt.

Stella Graham er en af de sjoveste komikere jeg nogensinde har hørt, og det være sig live, på YouTube, i TV eller i radioen. Måske den sjoveste.

Jeg har set tre shows med hende live her i Edinburgh, et for tre år siden og to i år. Jeg skulle selvfølgelig også have set hendes shows både sidste og forrige år, men det forhindrede… Nå, lad det ligge. I stedet har jeg i den tid måtte ty til YouTube, når jeg virkelig har haft behov for at græde af grin.

Stella tager udgangspunkt i, hvad der for os andre, ville være fuldstændig uproblematiske hverdagsting, men for hende bliver nærmest uovervindelige udfordringer. Sådan er meget komik givetvis, men Stella serverer det med en charme, en underspillet og til tider knastør humor og en naturlighed som går direkte ind i tilhørerens nervesystem, sjæl og hjerte.

Sådan er meget komik givetvis

Men Stella serverer det med en charme, en underspillet og til tider knastør humor og en naturlighed som går direkte ind i tilhørerens nervesystem, sjæl og hjerte.

Stella Graham er desuden i super fin kontakt med publikum, faktisk går der ikke længe, før man føler sig som en del af showet. Og det på den gode måde, man bliver ikke gjort til grin eller udstillet eller noget. Man er bare en naturlig del af showet.

Det går hurtigt, men selv jeg kan følge med det meste af tiden. Det skal kunstneren absolut have æren for. Skiftene i tid, sted og emne er bundet så flot sammen, at man – jeg – ikke en eneste gang sidder og tænker ”Hvad skete der lige der? Hvad har det med noget at gøre?”

Når jeg skal planlægge min Fringe næste år er Stella Graham en af de fem-seks kunstnere jeg skal vide hvornår optræder, før jeg begynder at booke.

Loading